Gran Vía, Estadio Santiago Bernabéu og Plaza Mayor

Den spanske hovedstad Madrid

Den spanske hovedstad Madrid, er en livlig by, som er rig på historie og kultur. Udover at være byen hvor Kongeklubben Real Madrid hører til, så er det en by med en masse at byde på. Eksempelvis Prado-museet, Gran Vía, Det Kongelige Palads og en masse tapasbarer. Madrid er en by, der har noget for enhver smag, uanset om du er interesseret i kunst, historie, god mad eller blot vil nyde fodbolden fra én af de mange Madrid-klubber.

Gran Vía…

Er én af de mest berømte gader i Madrid, og ét af de mest populære steder at tage til i byen. Gran Vía strækker sig over mere end én kilometer og er fyldt med butikker, teatre, biografer, restauranter, barer og hoteller. Det er den travleste gade i Madrid, og et sted som både de lokale og turisterne besøger. Det er også på Gran Vía, at du finder stormagasinet El Corte Inglés, der er et af de største stormagasiner i Europa.

Hvis du er til kunst, er Prado museet et sted der bare skal opleves. Det er ét af de mest berømte kunstmuseer i verden og beliggende lige i hjertet af Madrid. Det er ligeledes én af de største turistattraktioner i hele Spanien. En anden stor turistattraktion i Madrid er Det Kongelige Palads, som fortsat er den officielle residens for den spanske kongefamilie, selvom de ikke bor der til dagligt. Paladset har intet mindre end 3.000 værelser og er fyldt med kunstværker og antikviteter.

Estadio Santiago Bernabéu…

Er også en oplevelse du ikke må gå glip af, når du besøger Madrid. Uanset om det er en stadionrundtur eller en kamp med Kongeklubben Real Madrid, er Bernabéu et besøg værd. Det er et af de mest ikoniske stadions i Europa med plads til mere end 80.000 tilskuere. Bernabéu har i den senere tid gennemgået en større renovering, hvor bl.a. hele den udvendige facade er blevet moderniseret, sammen med taget og en masse af faciliteterne på stadion. Bernabéu er beliggende centralt i Madrid og derfor nemt at komme til både før og efter de store kampe.

Udover Real Madrid, så byder Madrid også på flere større spanske klubber. Mest nævneværdige er Real Madrids lokalrivaler fra Atlético Madrid, der spiller på det helt nye Metropolitano Stadium. El Derbi Madrileño, som det kaldes når de to klubber mødes, er ligeledes én af de største kampe i spansk fodbold. Udover det, så er også klubber som Getafe, Rayo Vallecano og Leganés beliggende i Madrid.

Plaza Mayor…

Er stedet du bør søge mod, når dagen er brugt på shopping, sightseeing og fodbold. Plaza Mayor er en stor åben plads lige i hjertet af Madrid tæt på Puerta del Sol. I midten af Plaza Mayor står en stor statue af Kong Philip III siddende på en hest. Plaza Mayor er ligeledes omgivet af smukke bygninger med røde mursten, ligesom at der er fyldt med caféer og restauranter langs kanten af pladsen, hvor du kan nyde en drink eller en bid god mad.

Hvis det skal være lidt mindre turistet og der også skal være mulighed for et endnu mere livligt natteliv, så er det Malasaña du skal tage til. Her finder du et mere ungt område fyldt med små kaffebarer, bagerier, restauranter og barer. Malasaña er også stedet for natteliv i Madrid, da området bliver endnu mere levende når mørket falder på og du vil kunne opleve masser af live musik på barer og caféer, med god mulighed for at få en lille tår og drikke.

FanTravel ønsker alle der besøger Madrid, en helt fantastisk tur.