Meget mere end bare fodbold

Byen Liverpool er for alle

Hvis du nævner byen Liverpool for andre, så er det første – og måske eneste de tænker på – fodboldklubben Liverpool FC. Men byen er meget mere end det. Den er specielt rig på kulturhistorie, hvor både Albert Dock, The Beatles, Titanic, Liverpool Cathedral og meget mere kan nævnes. Liverpool er derfor en by som har meget mere at byde på end byens to fodboldklubber, også selvom de for rigtigt mange er hovedårsagen til at du i første omgang besøger byen.

Formentligt skandinavernes foretrukne fodboldby…

For ifølge rygterne er der intet mindre end på den gode side af i alt 5.000 personer fra Danmark, Sverige og Norge til nærmest hver eneste Liverpool hjemmekamp på Anfield. Og det er måske endda i den lave ende. Når du går rundt i byen Liverpool på kampdage, så er du heller ikke i tvivl om at du er nået til en foretrukne fodbolddestination for os skandinavere, da du vil høre mange snakke både dansk, svensk og norsk overalt i bybilledet.

Det kan derfor heller ikke undgås, at det første du snakker om når du nævner byen Liverpool, er byens fodboldhold Liverpool FC. En klub som rigtigt mange danskere har en stor forkærlighed for, og du derfor hurtigt glemmer naboklubben fra Everton. Frem indtil starten af 2025-2026 sæsonen har der været under 1 kilometer mellem de to klubber, på hver sin side af Stanley Park. Men dette ændrer sig en smule når Everton rykker ind på deres nye stadion ”Everton Stadium” ved Bramley-Moore Dock tættere på centrum. Herefter vil der være 3,5 kilomenter mellem Anfield og det nye ”Everton Stadium”.

Kampene mellem Liverpool og Everton er blandt de største i engelsk fodbold. Kampen blev i mange år betragtet som ”The Friendly Derby”, da der i størstedelen af alle familier bosiddende i Liverpool, var familiemedlemmer på både det røde og det blå hold, samt at begge holds fans kom godt ud af det med hinanden. Dette har med tiden ændret sig en smule og der er ikke længere meget venskabeligt over de to holds møder, som er yderst intense og med fuld smæk på lægterne og had til hinanden, som et derby skal være.

Et lille tip hvis du er Liverpool fan og har hørt om Jamie Webster, der rejser verden rundt og synger de legendariske sange der forbindes med klubben og de store finaler og spillere i klubben. Jamie Webster er gode venner af huset hos Hotel TIA, hvor han tidligere til så mange hjemmekampe som muligt spillede op i gårdhaven, få meters gå-gang fra Anfield. Dette gør Jamie Webster desværre ikke selv så meget længere, men derimod er hans crew der fortsat før alle hjemmekampe og spiller alle de vedkendte Liverpool-sange. Skal du derfor have den rigtige autentiske oplevelse med den helt rette opbygning til en Liverpool kamp på Anfield, så er det altså Hotel TIA du skal kigge forbi inden kamp.

Meget mere end Anfield og Goodison i Liverpool…

Liverpool har mange attraktioner, herunder bl.a. Albert Dock, som er en af de mest populære turistattraktioner i Storbritannien. Dock’en er hjemsted for en række museer, restauranter og butikker, og den er et populært sted at besøge for både lokale og turister. Derudover er en stor del af det historiske havneområde optaget på UNESCOS Verdensarvsliste.

Hvis du er sulten efter mere kulturhistorie, kan du tage på den helt store Beatles-tur. Her går turen ligeledes ned mod Liverpool Waterfront og Albert Dock, hvor du finder The Beatles Museum. The Beatles Museet har åbent alle dage, men det vil være en fordel hvis der bookes billetter hjemmefra, og så ellers bare gør sig klar til at blive taget igennem The Fab Four’s ikoniske historie.

I Liverpool har du også massere af muligheder for at få shoppet lidt med hjem. Hvad end det er merchandise fra klubberne eller andet hjertet begærer, finder du det i det store shoppingcenter Liverpool One, der er beliggende nærmest lige midt i byen. Derudover byder Liverpool One også på massere af gode spisesteder, hvor det er muligt at få en god frokost, en kop kaffe eller blot sidde og slappe af på en af de indrettede terrasser med havudsigt og – måske – solskin.

Efter en lang dags strabadser er det tid til et godt måltid mad…

Og her skuffer Liverpool heller ikke. Byen har massere af gode spisesteder at byde på, men hvis vi skal fremhæve nogle enkelte, så kunne det være Il Forno der byder på lækker italiensk mad i hyggelige omgivelser. Restauranten ligger i Duke Street, lige i hjertet af Liverpool, og dermed i gåafstand fra det meste. Pssst… hvis du er rigtig heldig, så sker det også en gang i mellem, at nogle af byens store fodboldstjerner kigger forbi her til et måltid mad.

En anden god spisemulighed som vi kan anbefale, er Fazenda Rodizio Bar & Grill. Med sydamerikanske rødder bliver du budt indenfor til en spiseoplevelse af høj kvalitet. Både på fødevarefronten men også vin og lækre cocktails. Lækre udskæringer af kød, grillet efter alle kunstens regler og med nøje udvalgt tilbehør, kan Fazenda meget nemt være det der fuldender turen til Liverpool eller sågar kickstarter den. Fazenda er ligeledes beliggende helt centralt i Liverpool og tæt havnen.

Hvis du endnu ikke er klar på at ”call it a day”…

Efter et godt måltid aftensmad er indtaget, og du gerne vil videre. Så er Liverpool stedet. Liverpool er kendt for byens natteliv, og du går ikke ned på barer og natklubber at vælge imellem. Specielt hvis du sætter kursen mod Matthew Street, her finder du alt hvad hjertet begærer indenfor pubs, barer og natklubber. Alternativ kan det anbefales at gå til Concert Square, hvor der også vil være godt gang i den nærmest alle ugens dage, ligesom der ved havnen og Albert Dock også kan findes et levende natteliv.

Til sidst kan du heller ikke nævne Liverpools natteliv, uden igen at nævne The Beatles. The Beatles blev ”opdaget” på den legendariske musikklub, The Cavern Club. De har åbent alle dage med live-musik hver aften, og den oser af stemning på den lavloftede kælder-klub. Hvis du har børn med, så vil det i dagtimerne være muligt, helt roligt, at kigge ned på klubben og se dig omkring uden det helt store postyr.

FanTravel ønsker alle der besøger Liverpool, en helt fantastisk tur.