INDREJSE & ADGANG TIL STADION: POTENTIELLE KRAV OM AFSLUTTET VACCINEFORLØB

Vi anbefaler, at I også læser følgende grundigt igennem:
– Regler for depositum ved bookinger.
– Tryghedsforsikring mod restriktioner m.m.
– Generelle regler og vilkår for pakkerejser.

For nuværende er det kun for indrejse til England, at man skal være færdigvaccineret (eller under 18), men med den potentielle risiko for at der i den kommende tid vil blive indført lignende krav for eksempelvis indrejse eller adgang til stadion i andre lande, ser vi os nødsaget til at opsætte regler og vilkår på baggrund heraf:

Derfor gør følgende sig gældende i forhold til jeres bookinger af rejser gennem os på nuværende tidspunkt:

 • Det er vores klare anbefaling, at man for at leve op til potentielle indrejserestriktioner og adgangskrav til stadion sikrer sig, at have et afsluttet vaccinationsforløb senest 14 dage inden planlagte afrejsedato.
 • Såfremt man ikke har dette (og er 12 år eller derover), så kan vi ikke tilbyde en annullering eller refundering af rejsen, såfremt afsluttet vaccinationsforløb er den altafgørende regel for enten indrejse eller adgang til stadion.
 • Det er derfor jer som kundes ansvar at sikre, at I lever op til de gældende indrejse- og adgangsregler, samt at være opdateret på løbende ændringer i disse. Vi forsøger at gøre vores bedste, men vores oplysninger vil altid kun være vejledende.
 • Såfremt der er karantænekrav eller lignende for indrejse, så vil alle bookinger naturligvis blive fuldt refunderet, da rejsens gennemførsel dermed er ikke er en realistisk mulighed.

Herunder kan du læse mere om hvad de nuværende regler for indrejse og adgang til stadion er i bl.a. England, Italien, Spanien, Tyskland og Frankrig. 

OFTEST STILLEDE SPØRGSMÅL OM DIVERSE INDREJSE OG CORONAREGLER:

Alle rejsende er færdigvaccineret ved afrejse, hvad er reglerne?

Hvis alle rejsende har afsluttet deres vaccinationsforløb senest 14 dage før afrejse, så vil der gælde de helt normale regler og vilkår for bookinger. Det er kun hvis én eller flere af de rejsende ikke har afsluttet vaccinationsforløb (og er 12 år eller derover), at vi har tillagt nogle ændrede regler og vilkår.

Hvad sker der hvis jeg tester positiv før afrejse?

Hvis du inden din afrejse får en positiv COVID-test, så er det din rejseforsikring som skal dække rejsens omkostninger for dig. Vi kan ikke refundere et par dage før afrejse, grundet en positiv COVID-test. Så sørg altid for, at du har styr på din rejseforsikring inden du booker din næste rejse.

Hvad er de nuværende regler for indrejse og adgang til stadion i England?

Bemærk: Oversigten er vejledende, vi forsøger at holde den så opdateret som muligt, men henviser altid til diverse myndigheder for de nyeste opdaterede rejsevejledninger.

 • I skal medbringe bevis på færdigvaccination for karantænefri indrejse til England. Alle under 18 er undtaget dette krav.
 • I skal bestille en Day 2 test i England. Fra 24. oktober behøver dette ikke længere være en PCR-test, men kan også være en selv-kvik-test bestilt fra en godkendt udbyder. Disse koster fra 19 pund og kan findes her: https://www.gov.uk/find-travel-test-provider
 • I skal udfylde en Passenger Locator Form. I denne skal bl.a. udfylde en booking reference på jeres Day 2 test, hvorfor den skal bestilles selvom I reelt ikke skal bruge den, hvis i rejser hjem på eller før Day 2 (ankomstdag er Day 0). Jeres Passenger Locator Form kan først udfyldes fra 48 timer før afgang og den findes lige her:
  https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk
 • Ved stadion kan der blive foretaget stikprøver, for at sikre at alle tilskuere har et gyldigt “coronapas”. Dette vil gælde for alle ned til og med 11 år – på de fleste stadions – hvorfor man som ikke-vaccineret 11-17 årig, skal sikre sig at have en negativ test med som er under 48 timer gammel.
Hvad er de nuværende regler for indrejse og adgang til stadion i Italien?

Bemærk: Oversigten er vejledende, vi forsøger at holde den så opdateret som muligt, men henviser altid til diverse myndigheder for de nyeste opdaterede rejsevejledninger.

 • For indrejse til Italien skal I medbringe dokumentation (EU Coronapas App) for enten at være færdigvaccineret, tidligere smittede med COVID indenfor de seneste 6 måneder eller har en negativ test der er højest 48 timer gammel ved ankomst til Italien. Dette gælder for alle som er 6 år eller derover.
 • For adgang til stadion skal der fremvises et såkaldt ”Green Pass” (EU Coronapass App), som viser at I er enten færdigvaccineret, tidligere smittede indenfor de seneste 6 måneder eller har en negativ PCR test der er under 48 timer gammel. Dette gælder for alle som er 12 år eller derover.
 • Før indrejse til Italien skal I udfylde en digital Passenger Locater Form, denne kan findes lige her: https://app.euplf.eu/#/
Hvad er de nuværende regler for indrejse og adgang til stadion i Spanien?

Bemærk: Oversigten er vejledende, vi forsøger at holde den så opdateret som muligt, men henviser altid til diverse myndigheder for de nyeste opdaterede rejsevejledninger.

 • For indrejse til Spanien skal I medbringe dokumentation (EU Coronapas App) for enten at være færdigvaccineret, tidligere smittede med COVID indenfor de seneste 6 måneder eller har en negativ test der er under 72 timer gammel.
 • Der kræves ikke fremvisning af coronapas for adgang til stadion i Spanien.
 • Til gengæld skal I huske mundbind, da man skal have dette på fra man ankommer til stadion og indtil man igen forlader stadion.
 • Før indrejse til Spanien skal der udfyldes en ”Passenger Locater Form”, denne kan udfyldes fra 48 timer før afrejse og findes lige her: https://www.spth.gob.es/
Hvad er de nuværende regler for indrejse og adgang til stadion i Tyskland?

Bemærk: Oversigten er vejledende, vi forsøger at holde den så opdateret som muligt, men henviser altid til diverse myndigheder for de nyeste opdaterede rejsevejledninger.

 • For indrejse til Tyskland skal I medbringe dokumentation (EU Coronapas App) for enten at være færdigvaccineret, tidligere smittede med COVID indenfor de seneste 6 måneder eller har en negativ test der er under 72 timer gammel.
 • For adgang til stadion skal I medbringe dokumentation (EU Coronapas App) for enten at være færdigvaccineret, tidligere smittede med COVID indenfor de seneste 6 måneder, en negativ PCR test der er højest 48 timer gammel eller en kviktest taget på kampdagen.
 • Både punkt 1 og 2 gælder for personer på 6 år eller derover.
Hvad er de nuværende regler for indrejse og adgang til stadion i Frankrig?

Bemærk: Oversigten er vejledende, vi forsøger at holde den så opdateret som muligt, men henviser altid til diverse myndigheder for de nyeste opdaterede rejsevejledninger.

 • For indrejse til Frankrig skal I medbringe dokumentation (EU Coronapas App) for enten at være færdigvaccineret, tidligere smittede med COVID indenfor de seneste 6 måneder eller har en negativ test der er under 72 timer gammel.
 • For adgang til stadion skal I medbringe dokumentation (EU Coronapas App) for enten at være færdigvaccineret eller en negativ PCR eller kviktest der er højest 72 timer gammel.
 • Både punkt 1 og 2 gælder for personer på 12 år eller derover.
 • Der skal udfyldes en tro og love-erklæring før indrejse til Frankrig. Denne kan findes lige her: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel
Jeg er ikke vaccineret - kan jeg stadig bestille en rejse?

Det kan du naturligvis. Det er ikke noget krav for bookinger hos os, at du er vaccineret. Men det er vores nuværende forventning, at der vil være påkrævet afsluttet vaccinationsforløb for indrejse eller adgang til stadion i nogle lande, i den kommende tid, hvorfor en booking gennem os som ikke-vaccinerede vil give dig lidt dårligere forhold i forhold til aflysninger, refunderinger m.m., end for rejsende med afsluttet vaccinationsforløb – desværre!

Hvad er reglerne for børn?

I forhold til dette tillæg til vores regler og vilkår, så har vi valgt at sætte denne grænse ved 12 år og derudover. Det betyder, at hvis du rejser med et barn der er under 12 år gammel, så vil der gælde de samme regler og vilkår for ham/hende, som for en med afsluttet vaccinationsforløb.

Vi har valgt denne aldersgrænse ud fra, at det er ned til den aldersgruppe at vaccinerne i EU er godkendte og det derfor kan tænkes/forventes, at eventuelle krav om færdigvaccination før indrejse/adgang til stadion, ligeledes vil blive sat herefter.

Hvorfor laver I disse regler for ikke-vaccinerede?

De nuværende omstændigheder og den nuværende verdenssituation gør, at vi som forretning er nødt til at tage de forbehold der beskytter vores kunder, og også os selv, bedst muligt. Med de nuværende udmeldinger omkring potentielle (eller bekræftede) kommende krav om færdigvaccination enten før indrejse eller adgang til stadion, ser vi desværre dette som værende den bedste løsning lige nu og håber rigtigt meget på, at det kun er et spørgsmål om tid før vi igen kan fjerne disse yderligere regler og vilkår til vores bookinger.

HAR DU STADIGVÆK SPØRGSMÅL?
Skulle du stadigvæk have spørgsmål efter at have læst ovenstående, eller er der noget du er i tvivl om, så tøv ikke med at tage fat i os på kontakt@fantravel.dk eller lige her.