INDREJSE & ADGANG TIL STADION: POTENTIELLE KRAV OM AFSLUTTET VACCINEFORLØB

Vi anbefaler, at I også læser følgende grundigt igennem:
– Regler for depositum ved bookinger.
– Tryghedsforsikring mod restriktioner m.m.
– Generelle regler og vilkår for pakkerejser.

Da der på nuværende tidspunkt stadigvæk er store usikkerheder i forbindelse med hvilke regler der vil gælde for indrejse og adgang til stadion, specielt i den kommende tid frem mod efterår og vinter, er det på nuværende tidspunkt nødvendigt for os at opstille regler og vilkår baseret på at I som kunder er færdigvaccinerede senest 14 dage før afrejse. Som situationen er lige nu, så tyder meget på at der vil være et krav om afsluttet vaccinationsforløb for enten indrejse til mange lande eller for at få adgang til diverse fodboldstadions rundt omkring i Europa og UK. Hvor aldersgrænsen for dette vil gå vides ikke, men i nedenstående regler & vilkår sættes denne til 12 år. Det er ikke med vores gode vilje, at vi ser os nødsaget til at opsætte disse regler og vilkår, men det er desværre en nødvendighed som følge af den nuværende situation.

Derfor gør følgende sig gældende i forhold til jeres bookinger af rejser gennem os på nuværende tidspunkt:

  • Det er vores klare anbefaling, at man for at leve op til potentielle indrejserestriktioner og adgangskrav til stadion sikrer sig, at have et afsluttet vaccinationsforløb senest 14 dage inden planlagte afrejsedato.
  • Såfremt man ikke har dette (og er 12 år eller derover), så kan vi ikke tilbyde en annullering eller refundering af rejsen, såfremt afsluttet vaccinationsforløb er den altafgørende regel for enten indrejse eller adgang til stadion.
  • Det er derfor jer som kundes ansvar at sikre, at I lever op til de gældende indrejse- og adgangsregler, samt at være opdateret på løbende ændringer i disse. Vi forsøger at gøre vores bedste, men vores oplysninger vil altid kun være vejledende.
  • Såfremt der er karantænekrav eller lignende for indrejse, så vil alle bookinger naturligvis blive fuldt refunderet, da rejsens gennemførsel dermed er ikke er en realistisk mulighed.

OFTEST STILLEDE SPØRGSMÅL OM INDREJSE TIL UK:

Alle rejsende er færdigvaccineret ved afrejse, hvad er reglerne?

Hvis alle rejsende har afsluttet deres vaccinationsforløb senest 14 dage før afrejse, så vil der gælde de helt normale regler og vilkår for bookinger. Det er kun hvis én eller flere af de rejsende ikke har afsluttet vaccinationsforløb (og er 12 år eller derover), at vi har tillagt nogle ændrede regler og vilkår.

Hvad er de nuværende indrejse regler til EU?

For nuværende kan danskere rejse rundt i EU på det Europæiske coronapas, som kan fås enten ved færdigvaccination, immunitet via tidligere smitte eller en negativ PCR/Antigen test. Der er for nuværende ingen planer om at ændre i disse regler, men i disse usikre tider er det ikke utænkeligt at det kan ske i fremtiden og med meget kort varsel. Vi forsøger så vidt muligt altid, at holde vores kunder opdateret på deres kommende rejser, så de ved hvilke regler der gør sig gældende før deres afrejse. I flere lande enten er der eller vil der i løbet af de kommende måneder, blive indført krav om coronapas/Green Pass for at kunne få adgang til stadion – dette vil man som udgangspunkt kun kunne opnå ved at være færdigvaccineret 14 dage før eventet.

Hvad er de nuværende indrejse regler til UK?

For nuværende er det ikke muligt for danskere at rejse ind i UK uden at gå i karantæne i minimum 5 dage, for egen regning. Det er dog vores forventning, baseret på seneste udmeldinger, at dette vil blive ændret hen mod slutningen af sommeren og før starten af den nye Premier League sæson. Den forventede ændring er, at færdigvaccinerede frit vil kunne rejse ind i UK uden krav om karantæneperiode. Det er på nuværende tidspunkt ikke det mest sandsynlige scenarie, at EU coronapasset som også indeholder immunitet og negative tests, vil være tilstrækkeligt til karantænefri indrejse. Dette er den primære årsag til, at vi har set os nødsaget til at opsætte disse regler og vilkår.

Hvornår ændres reglerne for indrejse til UK?

Regler for rejser ændres konstant lige i øjeblikket og det kan være en jungle at finde rundt i. Reglerne kan ændres løbende og med så kort varsel som ned til 24 timer. Vi forsøger, at holde os så opdateret som muligt på hvad ændringerne måtte være, ligesom vi forsøger at holde denne side og disse regler fuldt opdateret. De regler vi oplyser om er kun vejledende og ud fra vores bedste overbevisninger, det er derfor jer som kundes eget ansvar at sikre, at vores vejledninger er helt korrekte og opdateret.

Jeg vil ikke vaccineres - kan jeg stadig bestille en rejse?

Det kan du naturligvis. Det er ikke noget krav for bookinger hos os, at du er vaccineret. Men det er vores nuværende forventning, at der vil være påkrævet afsluttet vaccinationsforløb for indrejse eller adgang til stadion i den kommende tid, hvorfor en booking gennem os som ikke-vaccinerede vil give dig lidt dårligere forhold i forhold til aflysninger, refunderinger m.m., end for rejsende med afsluttet vaccinationsforløb – desværre!

Hvad er reglerne for børn?

I forhold til dette tillæg til vores regler og vilkår, så har vi valgt at sætte denne grænse ved 12 år og derudover. Det betyder, at hvis du rejser med et barn der er under 12 år gammel, så vil der gælde de samme regler og vilkår for ham/hende, som for en med afsluttet vaccinationsforløb.

Vi har valgt denne aldersgrænse ud fra, at det er ned til den aldersgruppe at vaccinerne i EU er godkendte og det derfor kan tænkes/forventes, at eventuelle krav om færdigvaccination før indrejse/adgang til stadion, ligeledes vil blive sat herefter.

Hvorfor laver I disse regler for ikke-vaccinerede?

De nuværende omstændigheder og den nuværende verdenssituation gør, at vi som forretning er nødt til at tage de forbehold der beskytter vores kunder, og også os selv, bedst muligt. Med de nuværende udmeldinger omkring potentielle (eller bekræftede) kommende krav om færdigvaccination enten før indrejse eller adgang til stadion, ser vi desværre dette som værende den bedste løsning lige nu og håber rigtigt meget på, at det kun er et spørgsmål om tid før vi igen kan fjerne disse yderligere regler og vilkår til vores bookinger.

HAR DU STADIGVÆK SPØRGSMÅL?
Skulle du stadigvæk have spørgsmål efter at have læst ovenstående, eller er der noget du er i tvivl om, så tøv ikke med at tage fat i os på kontakt@fantravel.dk eller lige her.